Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Οργάνωση των Πωλήσεων στα Ινστιτούτα Αισθητικής. Νέες πηγές εσόδων και πελατών.


"Νέοι Κωδικοί Πώλησης" στο Ινστιτούτο Αισθητικής για νέες πηγές εσόδων




Οργανώστε καλύτερα τις πωλήσεις σας και θα δείτε πως ο τζίρος και τα κέρδη σας θα αυξηθούν κατακόρυφα. Τα περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής, ακόμη και αυτά που απασχολούν 2-5 άτομα, δεν διαθέτουν οργανωμένο σύστημα πωλήσεων. Αποτέλεσμα να αναζητούν διαρκώς νέους πελάτες. Κάτι που τους κοστίζει περισσότερο. Αναρωτηθήκατε ποτέ τα τελευταία τρία χρόνια, πόσους νέους πελάτες αποκτάτε κάθε χρόνο. Έχετε μετρήσει πόσους πελάτες, χάνετε ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια; Αν κάθε χρόνο, έχετε την ικανότητα να προσεγγίζετε για παράδειγμα 30 νέους πελάτες και χάνονται απο το πελατολόγιό σας 10 πελάτες, έχετε ένα πρώτο "μέτρο" για να κάνετε μια πρόβλεψη των πωλήσεων σας για φέτος, δεδομένης της πελατείας σας που κινείτε σταθερά. Τι γίνεται όμως με τους παλιούς σας πελάτες που δεν κινούνται και που αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για το Ινστιτούτο σας. Η προσέγγισή τους σίγουρα κοστίζει λιγότερο, απ' ότι η προσέγγιση νέων πελατών, για παράδειγμα μέσω ενός προγράμματος διαφήμισης. Αναλογιστείτε ακόμη ότι εάν δεν προστατεύσετε εσείς κατά κάποιο τρόπο τα μερίδια αγοράς σας, και τη δική σας "πίτα', κάποιος άλλος θα διεκδικήσει και σωστά θα πράξει αυτή την "πίτα" για να αυξήσει τα δικά του μερίδια αγοράς. Σας καταθέτω ορισμένους "Κωδικούς Πώλησης" για να διαπιστώσετε εμπράκτως ότι μπορείτε να τους εφαρμόσετε κι εσείς στο δικό σας Ινστιτούτο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα σύστημα επικοινωνίας με τους πελάτες σας, παλιούς, υφιστάμενους και μελλοντικούς, αυξάνοντας τα κέρδη σας, οργανώνοντας μόνον ένα σύστημα πωλήσεων.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΩΛΗΣΗΣ

Α' ΠΩΛΗΣΗ
ΚΩΔ. ΕΙΔΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
1Β ΑΠΌ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΣΩΜΑ
1F ΑΠΌ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ΠΡΟΣΩΠΟ
2B ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΩΜΑ
2F ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΡΟΣΩΠΟ
3MC ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΠΌ TOUR
4L LASER - ΦΩΤΟΛΥΣΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ
7PR PROMOTION STREET
8 TELEMARKETING


B΄ΠΩΛΗΣΗ
5Β RSK ΣΩΜΑ ΕΠΑΝΝΕΓΓΡΑΦΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
5F RSK ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΠΑΝΝΕΓΡΑΦΗ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
6Β RSE ΣΩΜΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
6F RSE ΠΡΟΣΩΠΟ - ΕΠΑΝΝΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

9ΜΘ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
10 SUGGEST-ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ
11BF ΑΠΌ ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟ - ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΑΔΟΥ

11FB ΑΠΌ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΩΜΑ- ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΑΔΟΥ
12 ΛΙΑΝΙΚΗ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
13 ΑΠΌ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
14 ΑΠΌ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΚΑΤ.

Κάθε κωδικός πώλησης, αντιπροσωπεύει μια πηγή πελατών - εσόδων για το Ινστιτούτο σας. Πιστεύω τώρα να διαπιστώνετε ότι πράγματι σας διαφεύγουν πολλές πωλήσεις, πολλά κέρδη και σίγουρα χάνετε και πολλούς πελάτες.

Αν οργανώσετε τις πωλήσεις σας, θα αξιολογείτε την αποτελεσματικότητά σας στις ενημερώσεις, τις δική σας και του προσωπικού σας, θα αξιολογείτε πιό σίγουρα τη διαφήμιση που κάνετε, τη θέση του καταστήματός σας και τους αυθόρμητους πελάτες που φέρνει ενδεχομένως η σήμανση του ινστιτούτου σας (πινακίδα), θα αξιολογείτε τις προωθητικές ενέργειες και τις προσφορές που κάνετε, καθώς και την απόδοση μεγάλων επενδύσεων, όπως η αποτρίχωση με laser ή φωτόλυση. Δοκιμάστε ακόμη και εφαρμόστε σωστά τη διαδικασία του telemarketing και θα απογειώσετε τις πωλήσεις σας και την επαννεκίνηση του παλαιού πελατολογίου σας. Με την ίδια λογική θα αναπτύξετε τη β' πώληση στους πελάτες σας, την αλλαγή κλάδου κινούμενων πελατών από την καμπίνα αισθητικής στην καμπίνα αδυνατίσματος, κ.α.

Βασίλειος Γαλάνης
Marketing Consultant - Καθηγητής - Συγγραφέας
Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων


Info:
e-mail: vasgalanis@gmail.com
Mobile: 698 055 8496