Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Εκπόνηση Marketing Plan για Πολυδύναμα Ινστιτούτα Αισθητικής & Αδυνατίσματος

Για την επίτευξη της Ανάπτυξης και την αύξηση της Ανταγωνιστικότητας των μονάδων, προτείνεται η εκπόνηση ενός Marketing Plan, που θα καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες της μονάδας και θα προσφέρει μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα και στρατηγική κατεύθυνση σε ετήσια βάση.

Η διαδικασία αυτή σκοπεύει στη σωστή προετοιμασία και ανάπτυξη των Marketing & Sales Plan για λογαριασμό των Ινστιτούτων. 

Η σημασία της τήρησης της διαδικασίας είναι διπλή γιατί:
1. Τα Marketing & Sales Plan είναι βασικά εργαλεία για τον προγραμματισμό των πωλήσεων και της ευρύτερης επικοινωνίας του κέντρου με την τοπική αγορά.
2. Η ανάλυση των δυνατών και των αδύνατων σημείων του κέντρου επισημαίνει τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει το κέντρο για να έχει επιτυχή λειτουργία.

  • Ο κρισιμότερος παράγοντας που προσδιορίζει την επιτυχημένη πορεία και την αυξανόμενη κερδοφορία ενός κέντρoυ, είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός των προωθητικών ενεργειών, της επικοινωνίας και της επαφής με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες. 
Η έγκαιρη προετοιμασία του Marketing & Sales Plan, προσδιορίζει  τους στόχους και τις ενέργειες με ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για το έτος που ακολουθεί.

Για την επιτυχή υλοποίηση των προτεινόμενων πλάνων, διαμορφώθηκε μια σειρά δωρεάν εξειδικευμένων υπηρεσιών επιχειρηματικής συμβουλευτικής σε θέματα marketing, που καλύπτουν τις οργανωτικές αδυναμίες των μονάδων του κλάδου καλλωπισμού για την εφαρμογή του και την έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών marketing.



Η εκπόνηση του Marketing Plan, γίνεται μετά από συστηματική διάγνωση, ανάλυση και διερεύνηση,  σε απόλυτη συνεργασία με τη Διοίκηση της μονάδας και είναι δε απόλυτα συμβατό με τους στόχους της μονάδας. Οι στόχοι και οι στρατηγικές συζητούνται διεξοδικά και αντικατοπτρίζουν την ανάπτυξη που επιθυμούμε.

Το Marketing Plan παρουσιάζεται στη Διοίκηση της μονάδας και μετά από επανεξέταση/έγκρισή του, ξεκινά η διαδικασία υλοποίησής του.

Το Marketing Plan παρακολουθείτε σε μηνιαία βάση και επανεξετάζεται σε 4μηνιαία και σε 6μηνιαία βάση με την απαραίτητη αναπροσαρμογή στόχων, στρατηγικών και κινήσεων και πάντα σε συνάρτηση με τον προυπολογισμό του Κέντρου.

Η Εκπόνηση Marketing Plan & Sales Plan  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

- Αποτέλεσμα περσινής χρονιάς - προηγούμενων ετών/ Αξιολόγηση Χαρτοφυλακίου Υπηρεσιών
- Χαρακτηριστικά τοπικής αγοράς – σημαντικές αλλαγές.
- Ανάλυση Ανταγωνισμού
- Ανάλυση δυνατών & αδύνατων σημείων του κέντρου καθώς και ευκαιριών ή απειλών σε τοπικό επίπεδο (SWOT Analysis)
- Στρατηγική επόμενου έτους & πλάνο ανάπτυξης.
- Στόχοι πωλήσεων (Sales Plan και άλλους κρίσιμους παράγοντες, π.χ. βελτίωση του επίπεδου εξυπηρέτησης πελατών, αύξηση των πωλήσεων, θέματα εκπαίδευσης. οργανωτικές βελτιώσεις, θέματα πληροφόρησης, παρακίνηση προσωπικού).
- Εξυπηρέτηση πελατών
- Στρατηγική Επικοινωνίας & Διαφήμισης
- Media Plan
- Προωθητικές ενέργειες σε τοπικό ή πανελλαδικό επίπεδο (Promotion Plan ανά μήνα)
- Διάφορες ενέργειες π.χ. εκπαίδευση.
- Χρονοδιάγραμμα ενεργειών/Προτάσεις
- Προσαρτήματα (Στρατηγική Επικοινωνίας, Διαφημιστική & Δημιουργική Στρατηγική)

Επιπλέον για τη σωστή εφαρμογή των πλάνων και λόγω της οργανωτικής αδυναμίας των περισσότερων μονάδων που δεν διαθέτουν εξειδικευμένα στελέχη marketing, παρέχεται δωρεάν ένα απόλυτα εξειδικευμένο πακέτο συνοδευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής συμβουλευτικής και Marketing Consulting.

Πιο αναλυτικά:

> Μηνιαία παρακολούθηση του πλάνου και καθοδήγηση ώστε να διαφυλαχθεί η τήρηση και σωστή εφαρμογή των πλάνων που έχουν τεθεί και η υλοποίηση των στόχων.
> Δωρεάν μηνιαίες συναντήσεις, 1/ μήνα στην έδρα της μονάδας 
> Μηνιαία παρακολούθηση του πλάνου και παροχή υποστήριξης και επιχειρηματικής συμβουλευτικής όπου κρίνεται αναγκάιο
> 4μηνιαία και 6 μηνιαία αξιολόγηση, και τυχόν αναπροσαρμογές/αναθεωρήσεις
> Στρατηγική Επικοινωνίας & Δημιουργικές Προτάσεις για έντυπη, ραδιοφωνική και τηλεοπτική διαφήμιση
> Eπιμέρους Προτάσεις για Ad Hoc κινήσεις, promo events, promotion, news letters, κ.α.
> Σχεδιασμός Google, Facebook & SMS Campaigns σε μηνιαία βάση καθώς και Post για τη Facebook Page του Κέντρου και διαχείριση Social Media.
> Δελτία Τύπου, αφιερώματα κ.α. για τα media
> Δωρεάν εκπαίδευση του προσωπικού με δύο κύκλους σεμιναρίων σε θέματα Τεχνικών Πωλήσεων Υπηρεσιών, Καλλυντικών & Τεχνικών Επικοινωνίας με έμφαση στην ανάπτυξη εσωτερικών πωλήσεων, Α &  Β' Πώλησης & Ποιοτικής Εξυπηρέτησης Πελατών & Πώλησης Ολικής Ποιότητας, διάρκειας 8 ωρών ο καθένας



Για περισσότερες πληροφορίες:
Βασίλειος Γαλάνης
Σύμβουλος Marketing, Καθηγητής - Συγγραφέας, 
Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων
Κιν.: 6980 558 496