Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ομιλία στο 42ο Διεθνές Συνέδριο της CIDESCO HELLAS

Ομιλία στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος του 42ου Συνεδρίου της CIDESCO HELLAS, πραγματοποίησε ο Βασίλης Γαλάνης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, με Θέμα: "Έξι τρόποι να απογειώσετε τις πωλήσεις σας - Αυτοαπασχολούμενη, Μικρομεσαία Επιχείρηση, προβλήματα και προοπτικές του αύριο". Το 42ο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Αμαλία στην Αθήνα (Σύνταγμα) από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν τα εξής θέματα:

1. Η αναγκαιότητα της Οργάνωσης των Πωλήσεων, της διατήρησης των υφιστάμενων πελατών και της επανεκκίνησης των κινούμενων και παλιών πελατών, η χρησιμότητα των Εσωτερικών Πωλήσεων, και άλλες χρήσιμες πρακτικές που οδηγούν σε νέες πηγές εσόδων και στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων των υπηρεσιών ενός Κέντρου Αισθητικής.
2. Η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της εκπαίδευσης των Αισθητικών σε θέματα Επικοινωνίας με τον Πελάτη, Τεχνικών Πωλήσεων και Ενημέρωσης Πελατών, Τεχνικών Πωλήσεων Καλλυντικών, Εσωτερικών Πωλήσεων και η συνεισφορά της εκπαίδευσης στην αύξηση των ενάρξεων νέων πελατών και των πωλήσεων.
3. Η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας και του Telemarketing και η χρησιμότητά του στην επανεκκίνηση παλιών πελατών, την αύξηση των αφίξεων και την αύξηση των πωλήσεων των παρεχόμενων υπηρεσιών ενός Ινστιτούτου Αισθητικής.
4. Η συνεισφορά μια σωστής SMS Camp. και του Mobile Marketing στις πωλήσεις καθώς και της αποστολής ελκυστικών News Letters.
5. Η συνεισφορά της σωστής On Line παρουσίας του Ινστιτούτου Αισθητικής και του Digital Marketing στην αύξηση των πωλήσεων των υπηρεσιών του.
6. Η σωστή παρουσία και διαφήμιση στα Social Media και ειδικότερα σε Facebook & Instagram, η προβολή μέσω Coogle Adwords και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων για αύξηση των πωλήσεων.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκαν παραδείγματα και ορθές πρακτικές.

Κατά το δεύτερο μέρος της παρουσίασης αναφέρθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αισθητικός ως αυτοαπασχολούμενη και επιχειρηματίας μιας μικρομεσαίας επιχείρησης και οι προοπτικές ανάπτυξης.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και επισημάνθηκαν ορθές και ενδεδειγμένες λύσεις για τα παρακάτω θέματα:
1. Κοστολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών
2.Τιμολόγηση υπηρεσιών και επιλογή μεθόδου τιμολόγησης
3.Προβλήματα χρηματοδότησης και ΕΣΠΑ
4. Διαδοχή: Προετοιμασία - Προγραμματισμός και Εκπαίδευση κατά το στάδιο της διαδοχής
5. Business Plan, Marketing Plan, Διαφήμιση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βασίλειος Γαλάνης
Σύμβουλος Marketing, Καθηγητής - Συγγραφέας, 
Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων
Κιν.: 6980 558 496