Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα για τα Καλλυντικά στο κανάλι διανομής των Φαρμακείων

Ο Βασίλης Γαλάνης & το Beauty Therapy Management ανακοινώνουν την ολοκλήρωση μιας μεγάλης ποσοτικής έρευνας της οποίας είχε την επιμέλεια, και πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή εξειδικευμένων συνεργατών του. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το δίμηνο Νοέμβριος 2018 -Δεκέμβριος 2018, σε δείγμα 480 Φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα, με τη μέθοδο του δομημένου ερωτηματολογίου. Η επεξεργασία των στοιχείων που συλλέχθηκαν πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και τα αποτελέσματα/ συμπεράσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα.

Σκοπός της έρευνας ήταν να μετρήσει ποσοτικές μεταβλητές όπως τον αριθμό διαφορετικών brand καλλυντικών που είναι τοποθετημένα σε κάθε Φαρμακείο, τις πωλήσεις σε τεμάχια και σε αξία ανά μήνα, τις πωλήσεις σε τεμάχια κατά Μ.Ο. σε κάθε brand, τον τρόπο αγορών/προμηθειών των Φαρμακοποιών, καθώς και το Μικτό Κέρδος κατά Μ.Ο. στη μεταπώληση.

Άλλα ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που προκύπτουν από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι το ποσό που δαπανούν οι πελάτες των Φαρμακείων για την αγορά καλλυντικών μηνιαίως, το ποσό που συνήθως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για την αγορά ενός καλλυντικού, τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής του Φαρμακοποιού για την τοποθέτηση μιας μάρκας, τις διαφορετικές σειρές στις οποίες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση οι πελάτες (Σώματος, Προσώπου, Αντηλιακά, κ.α.), τις κατηγορίες προϊόντων που κινούνται στο χώρο των Φαρμακείων σε ότι αφορά τα καλλυντικά (αντιγηραντικές, κρέμες ματιών, προϊόντα καθαρισμού της επιδερμίδας, αδυνατιστικές κρέμες, κυτταρίτιδας, κ.α.).

Επιπλέον στοιχεία της έρευνας είναι η μέτρηση της ικανοποίησης των Φαρμακοποιών από τις πωλήσεις καλλυντικών, οι προσδοκίες τους για την πορεία των πωλήσεων καλλυντικών κατά το 2019 καθώς και οι τάσεις του πελατειακού κοινού του Φαρμακείου σε ότι αφορά τα φυσικά καλλυντικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με αντικειμενικό σκοπό να μετρήσει μεταβλητές που δεν προκύπτουν από στοιχεία κλαδικών μελετών, για την καλύτερη κατανόηση του περιβάλλοντος του Φαρμακείου και την παροχή ορθών επιχειρηματικών συμβουλών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας απευθύνονται σε εταιρίες επαγγελματικών καλλυντικών που τους ενδιαφέρει η επέκταση στο κανάλι διανομής των Φαρμακείων αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να συγκρίνει το δίκτυο διανομής των Φαρμακείων με άλλα κανάλια διανομής, όπως αυτό των Κέντρων Αισθητικής & Αδυνατίσματος.
  
Οι ενδιαφερόμενοι για τα αναλυτικά αποτελέσματα να απευθύνονται:

Beauty Therapy Management
Βασίλειος Γαλάνης
Σύμβουλος Marketing, Καθηγητής - Συγγραφέας,
Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων
Κιν.: 6980 558 496
e-mail: vasgalanis@gmail.com